Lav din egen fotokrans 🎄

Lav din egen fotokrans 🎄

17. november 2023 Af equisaunte

For 3. Gang har jeg nu kastet mig over at lave en julekrans til billeder af hestene. Det er samme fremgangsmåde jeg har brugt alle gange, og jeg synes bare det fungerer super godt! Efterhånden har jeg dog spottet flere og flere på facebook og Instagram der efterspørger hjælp til, hvordan man nu også laver sådan en krans. Derfor besluttede jeg mig for at dokumentere min nyeste krans, så det forhåbentligt kunne hjælpe folk fremadrettet 😄

Besøg din nærmeste BilligBlomst!

De materialer jeg har brugt er købt i BilligBlomst. Man kan sikkert også finde noget der minder om i andre butikker, men jeg vil til enhver tid anbefale at slå et smut forbi da de har rigtig meget pynt til overkommelige priser.

Det du skal bruge er:

  • 2 smÃ¥ kranse af falsk Gran (ca. 25kr stykket)
  • Julekugler el. andet pynt
  • Limpistol
  • StÃ¥ltrÃ¥d eller garn
  • Tang

Sørg for at vælge de kranse UDEN lyskæde, da jeg ikke er sikker på om man kan sprætte dem op når der er ledning på.

Fremgangsmåde

Først skal de 2 kranse deles op. De kranse jeg har brugt de andre år har været til at rive fra hinanden i samlingerne, men dette års falske kranse fra BilligBlomst har en tyk wire viklet sammen et sted i cirklen. Her har jeg blot brugt min tang til at vikle den ud.

Når de to kranse er viklet op binder jeg dem blot sammen i den ene ende igen. Når du har din halvcirkel laver du en Lykke i begge ender så du kan åbne og lukke kransen uden at skulle have den over hovedet på hesten. Det er en klar fordel, da jeg har erfaret at det ikke er alle heste der synes det er lige sjovt at få den henover hovedet.

Når du har lavet basen til din krans er du nu klar til at pynte! Det kun fantasien der sætter grænser, men her får du i hvert fald mit bud på hvordan en krans kan pyntes.

Jeg har valgt at starte pynten med en base af store kugler. Dem fordeler jeg jævnt udover hele kransen.

Et godt fif er, at give dine kugler en ordentlig klat lim fra en limpistol inden du påsætter dem. Man mosler mere med sådan en krans end man lige tror, og derfor kan kuglerne godt falde af hvis man ikke har limet toppen af kuglen på inden man binder den på kransen. Lige med de her kugler har jeg både lagt lim langs kanten samt lim i toppen for at sørge for, at den tråd man fører snoren igennem ikke ryger af heller.

Så er det ellers bare at fylde flere og flere kugler på. Man kan sagtens vælge samme størrelse kugler, men i det her tilfælde kunne jeg kun finde forskellige størrelser. Jeg fylder derfor både mellemstore og små kugler i hullerne på kransen. Man kan sagtens vælge at beholde Gran synligt imellem kuglerne, men jeg ønskede et mere ‘lukket’ look.

Færdige resultat

Sådan ser den færdige krans så ud! Jeg plejer at køre med rødt tema, men nu skulle vi altså prøve noget nyt.

Hvis I ender med at bruge min guide må i meget gerne sende mig et billede af jeres kranse! 🎄