Jeg drømmer om Vilhelmsborg..

Jeg drømmer om Vilhelmsborg..

10. februar 2024 Af equisaunte

… og lige om lidt går den drøm i opfyldelse!

Den famøse ridehal

I november 2012 fik jeg en hel dag fri fra skole, for at tage med min veninde ned og se hende ride Danish Christmas Show Warm Up. Det var første gang jeg skulle se Christmas Show, så jeg valgte at lave en lille “vlog”, så hvis I kan holde til lidt tåkrummende teenage vlogging kan den ses lige her 🎥

Efter at have været i hallen den dag, drømte jeg om selv at få lov at ride i de omgivelser. Jeg erfarede dog hurtigt, at mine bedste chancer nok var til Christmas Show warm up, men som en nervøs dressurrytter ville det setup aldrig komme til at ske. Jeg har derfor skudt en hvid pil efter den oplevelse, men det skulle vise sig at det faktisk ikke var så umuligt som jeg troede…

Coolunite Cup

I 2023 deltog mine veninder i Coolunite Cup. De red forskellige stævner både nær og fjern, og samlede en masse point sammen. Jeg selv var ikke særlig erfaren på min 4 års fjordhest, så stævner lå ikke lige i vores kort. Dog nåede vi faktisk at starte 2 forskellige i løbet af det år (foruden vores interne lille stævne), og det ene af de stævner var et Coolunite Cup-stævne. Det betød, at vi kunne samle point ind med vores starter, hvor vi så også gav et beløb til deres velgørenhed. Det stævne vi startede endte vi med at vinde, og derfor nåede vi over 70 point på den ene dag.

Coolunite Cup finalerne bliver afholdt på Vilhelmsborg. Jeg sad derfor på nåle da jeg ventede på at de ville afgøre finalisterne. Alle springdeltagerne var nemlig så heldige at blive udtaget, så jeg håbede også det gjorde sig gældende for dressurdeltagerne. Desværre var der et max antal deltagere på dressur, og mig og Felix nåede ikke igennem nåleøjet..

Med på et “wildcard”

Coolunite Cup finalerne på Vilhelmsborg strækker sig fra lørdag til søndag. Dog har de lagt opvarmningsklasser om fredagen også, og da pladserne der ikke blev fyldt ud åbnede der sig pludselig en chance for, at andre kunne tilmelde sig. Jeg var derfor super hurtig til at melde til, for godt nok skal vi ikke ride om at vinde noget, men vi får lov at udleve min drøm, om at ride i ridehallen på Vilhelmsborg, og vi støtter stadigvæk en god sag.

Vi er også et sted i ridningen lige nu, hvor jeg ikke føler vi ville kunne præstere nok til at konkurrere, men det kommer forhåbentligt snart igen. Derfor er det super fedt, at klasserne fredag er sløjfeklasser, for det tager et stort pres fra mine skuldre om at skulle præstere, samtidigt med at jeg får lov at ride for en dommer og forhåbentligt får noget godt feedback på vores kritik. Derudover får jeg testet Felix i et lidt større setup, end de 2 stævner vi har prøvet indtil videre. Jeg er ikke i tvivl om at han nok skal tage det i stiv hov, men man ved jo aldrig med de heste.

Banen i gården

Udover at drømme om at ride i ridehallen, så åbnede mine øjne sig også for “banen i gården” på Vilhelmsborg. Jeg var nemlig for noget tid nede for at se noget DM i Fjordhest, og her red de på den imponerende flotte bane, omgivet af de fineste gamle bygninger. Det trak ikke lige så meget som ridehallen, men stadigvæk – hvem drømmer ikke om at ride flotte steder generelt?

Da jeg ikke gik videre til finalerne i første omgang, ytrede jeg min beklagelse til en anden fjordhesterytter, som jeg har snakket lidt med siden vi begge var med i PEEK. Hun fortalte mig, at der til september kommer et fjordhestestævne på Vilhelmsborg igen, hvor jeg som “LD/LC-rytter” faktisk også havde mulighed for at tilmelde mig, og derved muligvis få muligheden for at ride på banen i gården. Det tog lidt af ærgrelsen fra de finalerne væk, og gav mig i stedet et nyt mål. Og hey, nu hvor jeg alligevel skal ned i ridehallen her i februar får dette år blot 2 drømme til at gå i opfyldelse, i stedet for at det ene udelukker det andet.

Fjordheste var vejen frem

Generelt er der mange ting jeg drømmer om, og har drømt om længe, og jo mere mig og Felix er et team, jo mere går det op for mig hvor mange af mine mål der rent faktisk er opnåelige nu. Generelt også fordi Fjordhesteforbundet er så omfavnende, for ryttere som mig, som aldrig ville have en chance på stor hest. Jeg føler mig simpelthen så heldig, at mit impulskøb dengang var en fjordhest, for nu har jeg både udsigt til stævner, jagter, ridelejre og jeg ved ikke hvad.

THANK GOD FOR FJORDHESTE 💛

Har du læst mine seneste indlæg?