Vores første stævne!

Vores første stævne!

24. september 2023 Af equisaunte

Så kom vi afsted til vores allerførste stævne sammen! Nerverne var udenpå tøjet dagene op til, men nu er jeg bare fyldt med varme og glæde og ikke mindst stolthed over hvad vi formåede at præstere.

Som nævnt i mit tidligere indlæg, så havde jeg sat 3 mål for dagen i håb om succes. Det nemme mål var at få ro på og en god tur, andet mål var 60% i mindst 1 af klasserne og tredje og sværeste mål var at beholde energien i anden klasse. For at gøre det hele meget kort så opnåede vi alle 3 mål på dagen, så jeg kunne ikke være gladere!

I første klasse fokuserede jeg lidt for meget på tempo. Jeg gik derfor lidt til ham med pisken, selvom at jeg godt ved han kvitterer med bagben når jeg gør det. Det trak vores skråt igennem ned på et 5 tal og lydighed fik også et dyk ned ad. Anden klasse valgte jeg at presse med ben i stedet, så her fik vi en meget roligere og mere stabil tur. Første klasse endte derfor på 62,2% og anden klasse endte på 65,2%. Ganske godkendte ridt taget i betragtning at det er vores allerførste gang i byen!

Felix har aldrig været på en rideskole før. Vi har været til 1 mønstringskursus lige da jeg fik ham, og ellers har vi kun været forbi hans avlere til skovture. Det var derfor noget trættende for det lille ponyhoved at skulle forholde sig til så mange ting, men det eneste han gjorde var at vrinske efter dem alle sammen.

Vi startede med at opvarme på en udendørsbane som var noget smattet. Det regnede helt vildt og vi var allerede gennemblødte efter nogle minutter. Eftersom at vi kun har ridehus derhjemme er en udendørsbane derfor også en ny ting for os, men det rørte ham slet ikke. Ej heller at der red så mange andre fjordheste rundt om ham i alle 3 gangarter.

Da vi skulle på banen var det i et ridehus, så her fjernede jeg ham fra alle hans nye venner og satte ham ind et sted hvor der både var spejle, publikum og andet spændende at glo på. Heller ikke det skulle vælte ham af pinden, så han gik bare hvor han blev bedt om og opførte sig eksemplarisk!

Anden runde blev han lidt bange for et hjørne, men kun så han lige trykkede sig. Jeg er virkelig imponeret over det sind han har, og jeg fortryder i hvert fald slet ikke at det er ham jeg hentede hjem fra marken på Sjælland dengang 💛 Hans avlere var også ude til stævnet, og de var forbi med klap og rosende ord, så alt i alt var det bare en super god dag! Vi lå nederst i feltet, men med den her oplevelse som den allerførste er jeg slet ikke i tvivl om at vi nok skal komme langt på sigt! Det her var en prøvelse – især fordi der også var 40 minutter imellem klasserne – men Felix præsterede bare alt jeg havde forventet og mere til.

⬇️ Hvis i kunne tænke jer at se anden klasse med kommentarer, så skal i bare trykke på nedenstående link

https://vm.tiktok.com/ZGJ7WjHca/